How can we help you today?
< Alle onderwerpen

Mails versturen

Heb je de juiste rechten?

Voor alle info rond rechten, zie handleiding > adminstrators > Rechten & Admin dashboard.

Mail-poët

Mails worden verstuurt met de plugin ‘mail-poët’.

Om naar deze plugin te gaan, klik je in het menu van het leden gedeelte onder admin sectie op het icoon ‘+ mail’ zoals hierlangs weergegeven.

Je komt dan in de plug-in terecht waar je volgende mogelijkheden hebt:

1. Nieuwe mail maken
  2. Niet verstuurde mail aanpassen en versturen
  3. Details van verstuurde mails bekijken
  4. Verstuurde mails herlezen (& dupliceren om te gebruiken als template)

Nieuwe mail maken

Om een mail op te stellen, doorloop je volgende stappen:

1. Nieuwe mail aanmaken
    1. Klik op “new mail” naast het mailPoet logo
    2. Op de volgende pagina, onder “news letter” klik op create
    3. Op de volgende pagina, selecteer je best een vorige mail als template
    4. Vul het “Subject” & “preview tekst” nog in bovenaan de pagina
  2. Elementen toevoegen aan de mail
  3. Elementen aanpassen aan de mail
  4. Een test-mail versturen
    1. Klik op preview
    2. Kies “send to mail”
    3. Geef je mailadres in en verstuur

Elementen toevoegen

MailPoët bestaat uit kolommen en content-blocks. Om deze toe te voegen zorg je dat je een tekstblok of helemaan niets geselecteerd hebt. Dan zie je op de rechterkant de keuzemenu zoals hierlangs weergegeven. Deze elementen kan je vervolgens naar de mail verslepen.

Kolommen

De kolommen zijn de structuur-elementen die content-blocks bevatten. Zo kies je of je 1/2/3 kolommen naast elkaar wil weergeven en wat de verhouiding tussen deze kolommen is.

Content blocks

Content blocks zijn elementen die je in een kolom onder elkaar kan plaatsen. De voornaamste zijn:

• Tekst
  • Afbeeldingen
  • Knoppen
Kolommen
Content-blocks

Elementen aanpassen

Een element pas je visueel aan in de mail. Zo kan je:

1. Content-blocks bewerken
  2. content-blocks verplaatsen/verwijderen/dupliceren
  3. Kolommen aanpassen.

Content-blocks bewerken

Dit doe je eenvoudig weg door de content block te selecteren.

Bij tekstbewerkers kan je dan onmiddelijk tekst aanpassen. Ook krijg je de mogelijkheid om net zoals in word de opmaak enzo aan te passen.

Bij knoppen en afbeeldingen verschijnt er aan de zijkant een menu om deze aan te passen.

Content-blocks verplaatsen/verwijderen/dupliceren

Als je over een content-block met je muis beweegt, komt er bovenaan de block een menu zichtbaar. Hiermee kan je hem verplaatsen/verwijderen/dupliceren.

Ter info, een content-block staat in een kolom. Dus je zal ook de mogelijkheid krijgen om de kolom aan te passen. Maar dit menu komt rechts zichtbaar zoals hieronder uitgelecht.

Kolommen aanpassen

Als je in de mail met met je muis beweegt, krijg je langs de rechterkant het menu om de kolom aan te passen te zien. Hier kan je de kolom bewerken/verwijderen/dupliceren/verplaatsen.

Let op want wanneer je de kolom verwijdert/dupliceert/verplaatst, zal je dit ook doen voor alle content-blocks hier in.

In het menu om de kolom te bewerken kan je de achtergrondkleur aanpassen en een achtergrond afbeelding kiezen. Dit laatste doe je best niet, want dit wordt niet door alle mail-providers ondersteund.

Mail versturen

Als je in de “design” tab zit, klik je bovenaan op “next” om de mailsettings te configureren.

Hier dien je nog zeker volgende zaken te controleren:
  1. Is het onderwerp en preview tekst ingevuld?
  2. Naar welke lijsten ga je mail versturen?
  3. Vanuit welk mailadres verstuur je de mail

Je kan naar meerdere lijsten tegelijk sturen. Mailadressen die in beide lijsten zitten krijgen maar 1 keer een mail.

Momenteel zijn er voor de spelende leden 2 lijsten. Hierbij kies je best “muzikanten-segment” want hier zit het bestuur ook bij.

Je kan niet met elk mailadres een mail sturen. Hiervoor moet je mailadres gevalideerd worden. Dit vraag je best aan bij Cedrik.

Ten slotte klik je op send.

Details van verstuurde mails bekijken

Nog uit te werken

Verstuurde mails herlezen (& dupliceren)

Nog uit te werken