Sofie Gijsbers

Dirigente bij Bierbeek sinds 2019

Persoonlijke carriere

Sofie Gijsbers (1983°, Neerpelt) begon haar muzikale opleiding aan de muziekacademie NIKO te Neerpelt, in de saxofoonklas van Dhr. Walter Baeken en Dhr. Koen Maes.

In 1998 koos zij resoluut voor een professionele carrière en zette haar muzikale studies voort aan de Muziekhumaniora te Hasselt, waar zij saxofoon studeerde bij Dhr. Werner Geboers en piano bij Dhr. Luc Ketelbutters.

Vier jaar later zette zij haar opleiding verder aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar zij in 2011 haar masterdiploma saxofoon behaalde bij Dhr. Eddy Bogaard. Ook in datzelfde instituut, behaalde zij haar pedagogisch diploma. Sofie volgde masterclasses bij Dhr. Henk Van Twillert (leerkracht saxofoon aan het conservatorium te Amsterdam), Dhr. Frank Vaganée (leerkracht Jazz saxofoon aan het Lemmensinstituut te Leuven) en Dhr. Geert Callaert (leerkracht en coördinator moderne muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven).

In 2011 vatte Sofie, tevens aan het Lemmensinstituut , de dirigentenopleiding aan bij Dhr. Ivan Meylemans, Dhr. Edmondus Saveniers en Dhr. Jan Van der Roost. Hiervoor volgde zij ook diverse masterclasses, o. a. bij Dhr. Philip Harper (dirigent van de befaamde Cory Band in Engeland) en Dhr. Dieter Boffé. Zo behaalde zij in 2014 een masterdiploma voor HaFaBra-directie en wordt met regelmaat uitgenodigd als gastdirigente in diverse korpsen.
Reeds in december 2012 leidde Sofie de jeugdharmonie Crescendo uit Hulst-Tessenderlo naar de nationale kampioenstitel van Vlamo in eerste afdeling.
In september 2009 startte Sofie als dirigente van het jeugdorkest Orbis Musicana uit Gestel-Meerhout. In 2012 behaalde ze met dit orkest een 1ste prijs met hun eerste deelname aan het EMJ (Europees Muziekfestival voor de Jeugd) te Neerpelt. Sinds 2016 is Sofie aangesteld als dirigente bij Harmonieorkest Willen Is Kunnen te Pellenberg.

Realisaties

Sinds januari 2019 is ze nu ook dirigente bij onze harmonie. Door de
keuze te maken voor Sofie als onze dirigent schrijven we in 2019
geschiedenis, want zij is de eerste vrouwelijke dirigent die onze
vereniging zal leiden sinds haar oprichting in 1877!

Momenteel is Sofie als leerkracht saxofoon, klarinet, kamermuziek en
muzische vorming verbonden aan de academie Haspengouw en aan de Fédération Nationale de musique du Grand-Duché (UGDA) van Luxemburg.

© 2021 Harmonie Sint HIlarius Bierbeek

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

contact

Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

logo