Zomeractiviteit 2022

We schrijven 21 juli 2022, een dag die normaal pal in het midden van de zomerstop valt van de Koninklijke Harmonie Sint Hilarius, maar deze keer wordt de sleutel toch in het sleutelgat van het patronaat gestoken (en omgedraaid). Twee vroege gezichten komen reeds koffie zetten en beginnen enorme plastieken ballen op te pompen. Enige tijd later volgt een derde gezicht met broodjes, beleg en enkele geweren… Jaja, u leest het goed. Het belooft een speciale dag te worden. Het bestuur van de harmonie wil dit jaar eens iets nieuws proberen en organiseert een zomeractiviteit.

De muzikanten beginnen toe te stromen, een leuke mix van jong en oud, groentjes en ervaren rakkers, … Met een warme tas koffie (die net op tijd klaar was) kan de uitleg beginnen. De muzikanten worden in 3 groepjes verdeeld en gaan via een doorschuifsysteem enkele activiteiten uitvoeren. Zo staat er op het programma: bubbelvoetbal, “archery tag”, karabijnschieten en musiceren met boomwhackers. Tussendoor zijn er verschillende kleinere opdrachten.

Het eerste spel, archery tag, is meteen een succes. Twee groepen strijden tegen elkaar met boog en pijlen (met rubberen punten). Wie iemand van de tegenstrever kan raken krijgt één punt, het speciale doelwit is twee punten waard. De strijdkreten schallen over het slagveld, zweet wordt vermengd met modder en de muzikanten kennen voor één keer geen genade voor elkaar. Hard tegen hard… een bluts, een buil, niet opgeven en schieten maar!

Bij Benedict kunnen de boogschutters even tot ‘rust’ komen. Met een professionele luchtkarabijn mogen de muzikanten hun scherpschutterskwaliteiten tentoonspreiden.

Daarna is het terug tijd voor de strijd! De deelnemers omhullen zich met een enorme plastieken bal, volgepompt met lucht. Het fluitsignaal en de voetbalwedstrijd der titanen kan beginnen. Omdat deze bubbelsport zo uitputtend is worden de teams beperkt tot drie spelers. De voetballers raken elkaar helaas meer dan dat ze de voetbal kunnen wegtrappen, maar dat maakt het natuurlijk extra leuk.

Tussendoor is er ook een welverdiende middagpauze met verse broodjes van de bakker, kaas, hesp en groentjes. Tijdens de lunch wordt volop gewerkt aan de rode-draad-opdrachten. Zo worden al enkele mooie boeketten met wildbloemen gemaakt (de Fleurderij zorgt duidelijk voor inspiratie) en ook wordt gezocht naar de oplossing van raadseltjes. Hebt u misschien een idee?

”Het heeft een been, maar het kan niet lopen. Het heeft twee vleugels, maar het kan niet vliegen. Het draagt een bril, maar het kan niet zien. Het heeft haar, maar het kan niet gekamd worden?”

Tijdens de boomwhackersactiviteit moet elke groep een liedje spelen met boomwhackers. Dit zijn lange, middellange en korte plastieken buizen die elk een andere muzieknoot vertegenwoordigen. Door met die buis op je hand (of voor sommigen op hun hoofd) te slaan kan je die noot horen galmen door de ruimte (bij de een klinkt dat al wat holler dan de ander).

Het einde van de dag nadert, terwijl de laatste groep nog even hun liedje afwerkt worden enkele vrijwillige slachtoffers het veld ingestuurd om door een regen van pijlen achtervolgd te worden. Thijs kan blijkbaar goed mikken, het pijnlijke achterwerk van Cedrik kan dat zeker beamen. De barbecue wordt alvast opgewarmd en dan is het tijd voor de slotshow.

We horen drie fantastische boomwhacker liedjes, de boeketten worden beoordeeld en de zelf getekende portretten worden bestudeerd. Ook brengt elke groep een zelfgemaakt gedichtje, dat we u niet willen onthouden:

GROEP C
Vrijdagavond tussen acht en tien.
Een bende muzikanten, mooi om te zien.
In de P.Z. met slagwerk, fluit, kopers en klarinet.
De eersten zijn er om kwart voor zeven.
Om 19u30 gaat de deur pas open, dus wacht nog even.
Om acht uur stipt gaat Sofie van start.
Met opwarmingsoefeningen, wat een smart.
We oefenen stukken naargelang
voor ‘t Herfstconcert of kergezang.
Om tien uur is het alweer voorbij.
Nog even luisteren wat de voorzitter zei.
Morgen is de zaal verhuurd.
Dus slagwerk weg en de zaa geschuurd.
Daarna begint het sociale deel.
Met een drankje, de ene één, de andere veel…

GROEP A
We beginnen van jong to oud,
al spelen we wel al eens fout.
Spelen doen we voor ons plezier,
daarom komen we naar hier.
Elke vrijdag in ‘t patronaat
staan we paraat.
Na een concert of een taptoe
zijn we nooit moe.
Als pinguïns in een uniform,
blijven we in vorm.
De kermis is het feest van ‘t jaar.
Je hoort van ver, de harmonie is daar.
Ons Herfstconcert is altijd top.
Met een goed thema wordt het nooit een flop.
Maar vergeet nooit….

Zonder drank, gene klank…

GROEP B
Er was eens een muzikantje
met een instrument in zijn handje.
Op weg naar de wekelijkse repetitie,
met de fiets, wate een goede conditie.
Net op tijd, om klokslag 8 uur,
anders kijkt de dirigente zuur.
Ze zwaait daar wat met haar stokje.
Ik heb geen idee waar we zitten, dus ik doe een gokje.
Na twee uur musiceren,
gaat het tij een beetje keren.
De instrumenten mogen nu aan de kant
en iedereen heeft nu een pintje in zijn hand.
Wat is zo’n vrijdagavond toch plezant.
Op het einde van het verhaal,
kuisen we nog eens de zaal.
Al dromerig rij ik naar huis door een plas.
Ik wou dat het alweer volgende week vrijdag was.

Als kers op de taart eten we een worst op een broodje met lekker vettige saus en ajuin. Iedereen lijkt moe en voldaan maar ondanks die vermoeide spieren helpt iedereen ook mee opkuisen. Ondanks de harde strijd deze dag blijft collegialiteit welig tieren in deze harmonie! We sluiten af met nog een lekker drankje en keren dan met nieuwe leuke herinneringen terug huiswaarts. Bedankt!

Simon Bekaert

Simon Bekaert

Laat een berichtje achter

Harmonie Bierbeek

Door zichzelf regelmatig heruit te vinden en voort te bouwen op zijn sterktes, tracht de harmonie een bloeiende vereniging te blijven. Hierbij wordt ieder jaar een gevarieerd en uitdagende programma aangeboden en vormt de harmonie een inclusieve vereniging van muzikanten, vrijwilligers en sympathisanten.

Recent Nieuws

Sint-Hilariuskerk - Bierbeek

Misviering + JAV

Zondag 15 januari luisteren we de hoogmis op om onze overledenen te herdenken en vieren daarna onze naamdag tijdens de JAV. Meer info volgt nog.

Meer info >>

Uit de bestuurskamer – 2022-Q3

De muzikanten krijgen sinds de start van het nieuwe jaar wekelijks een nieuwsflits op maandag met alle belangrijke updates. Maar ook jullie willen we op de hoogte houden van de belangrijkste nieuwtjes uit de bestuurskamer.

Zo zijn er in het bestuur wijzigingen doorgevoerd, sloten nieuwe muzikanten zich aan na een open repetitiedag, kochten we nieuwe instrumenten en gaan we verder op de digitalisering. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Meer info >>

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  E-mail

  bestuur@harmoniebierbeek.be

  E-mail

  bestuur@harmoniebierbeek.be

  Rekening

  BE39 3300 1211 1819 BIC: BBRUBEBB

  bellen?

  ( +32) 495 70 38 66

  contact

  Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

  logo