Voorbereiding Herfstconcert 2022

Binnen enkele weken is het zover! Ons langverwachte herfstconcert komt er weer aan. Om jullie twee heerlijke avonden te bezorgen is de harmonie zich al heel wat maanden aan het voorbereiden.

De werkgroep ‘herfstconcert’ verzorgt de omkadering. Samen met Benny, de regisseur, werd een totaalervaring uitgewerkt. Regelmatig komen we samen om te zorgen dat alles goed in elkaar past. Eind augustus ging de werkgroep op uitstap naar het verre Heule (Kortrijk) om het speciaalbier in het ‘Zeven Zonden’ thema uit te testen. Daar werden we heel hartelijk ontvangen door Koen Hugelier. We vernamen er van elk bier de ontstaansgeschiedenis en het brouwproces en mochten het proeven met bijhorende hapjes. Van een alcoholarm blond biertje tot een stevig bruin bier, voor ieder wat wils!

Ook de harmonie is al maanden het concert aan het voorbereiden. Op het traditionele repetitieweekend, de eerste in 3 jaar, werden de moeilijke stukken in detail bekeken tijdens de partiële repetities. Hierna werd al het werk weer samengevoegd op de gezamenlijke repetities. Daarnaast was er ook tijd voor ontspanning. Op zaterdagnamiddag konden we ons uitleven in een escape room-spel en ’s avonds was er karaoke. Bedankt aan iedereen voor de organisatie en uitwerken van deze topeditie!

Ook de jeugdharmonie had onlangs zijn repetitieweekend. Naast het oefenen van hun stukken was er ook een spel in het concertthema uitgewerkt en maakten ze kennis met marcheren op een staprepetitie.

Op de wekelijkse repetities wordt er momenteel hard gewerkt om in de laatste maand voor het concert nog alles te perfectioneren. Zo repeteren we met stilaan bijna 60 muzikanten en begint het al meer dan goed te klinken!

Kortom, het belooft een topconcert te worden met een toffe omkadering, prachtige muziek en lekkere drankjes. We zien elkaar daar!

Cedrik P

Harmonie Bierbeek website admin.

Sint-Hilariuskerk - Bierbeek

Misviering + JAV

Zondag 15 januari luisteren we de hoogmis op om onze overledenen te herdenken en vieren daarna onze naamdag tijdens de JAV. Meer info volgt nog.

Uit de bestuurskamer – 2022-Q3

De muzikanten krijgen sinds de start van het nieuwe jaar wekelijks een nieuwsflits op maandag met alle belangrijke updates. Maar ook jullie willen we op de hoogte houden van de belangrijkste nieuwtjes uit de bestuurskamer.

Zo zijn er in het bestuur wijzigingen doorgevoerd, sloten nieuwe muzikanten zich aan na een open repetitiedag, kochten we nieuwe instrumenten en gaan we verder op de digitalisering. Benieuwd? Lees dan zeker verder!