Samen op avontuur

In het kader van het eindexamen orkestdirectie van
Thijs Boehme, dirigent van de jeugdharmonie, trekt de harmonie op 8 mei
op uitstap naar Genk. Thijs volgt de opleiding orkestdirectie in Genk
bij Kevin Houben sinds 2018. Wegens corona heeft het praktische luik van deze
opleiding zo’n groot jaar stilgelegen maar nu is het eindelijk tijd voor
het eindexamen.

 

 Thijs Boehme is ondertussen al wat gekend in de harmonie maar voor wie hem nog niet kent, even een introductie. Thijs groeide op als jongste zoon in een muzikale familie in Nieuwpoort. Zo is zijn moeder (Els Debevere) stadsbeiaardier van Nieuwpoort, koordirigente en organist; een van zijn nonkels (Dirk Boehme) is leraar hobo, soleerde bij verschillende Vlaamse orkesten en was dirigent van het salonorkest Panache; een andere nonkel (Stefaan Debevere) is jazz-saxofonist, -componist en doceerde aan de conservatoria van Den Haag en Antwerpen; een van zijn nichten (Anneleen Boehme) is dan weer professionele jazz-muzikante op contrabas. Het lijstje gaat nog wel even verder.

Het verbaasde dus niemand dat Thijs al vanaf jonge leeftijd interesse toonde in muziek. Zijn muzikale carrière start aan de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek te Veurne waar hij op 9-jarige leeftijd startte met piano. Op zijn 11de startte hij met altsaxofoon en ging meespelen in de lokale harmonieën van Nieuwpoort, de Koninklijke Katholieke Fanfare van Nieuwpoort en de Nieuwpoort Concert Band. Op zijn 17e speelde hij ook bij de Koninklijke Stadsharmonie van Oostende en begon hij hoorn te spelen.

In 2018, op 25-jarige leeftijd, verhuisde hij officieel naar Kessel-Lo waar hij sindsdien samenwoont met Liessa (dwarsfluit) maar in 2023 staat de verhuis naar Bost (Tienen) gepland. Overdag werkt hij als software-developer bij consultancybedrijf Qmino. Zijn avonden zijn vaak muzikaal gevuld want naast een actief lid bij onze harmonie is hij ook nauw betrokken bij het symfonisch Arenbergorkest (Leuven), speelt hij sinds kort bij ConForte Symphonic (Zemst) en wordt hij regelmatig gevraagd als versterkende muzikant bij zowel harmonie- als symfonieorkest op hoorn, saxofoon, piano en zelfs slagwerk.

Via een collega van Liessa (An Vanhulst, klarinet), kwam Thijs luisteren naar het lenteconcert van de harmonie in 2019. Na het concert volgden er natuurlijk nog enkele drankjes en babbeltjes. Op zo’n concert ‘blijven plakken’ kan grote gevolgen hebben want zo’n twee weken schoof hij bij aan de hoornpupiter. Wat een goede beslissing! Zo’n 2,5 jaar later werd hij dirigent van de jeugdharmonie.

Sinds begin februari is het orkest onder leiding van Thijs druk aan het repeteren aan ‘The Quest’, deel 1 van Symphony No. 3 – Don Quixote van Robert W. Smith. Deze symfonie vertelt het alom bekende verhaal van Don Quixote en zijn knecht Sancho Panza die samen de ridderlijke waarden achtervolgen om het kwaad in de wereld te verslagen. In The Quest bereidt Don Quixote zich voor om op avontuur te vertrekken met Sancho Panza, Rocinante zijn trouw paard, en Dulcinea de Tobosa, zijn schone jonkvrouw. Dat de jonkvrouw niet weet dat Don Quixote bestaat, zijn paard eigenlijk versleten en oud is, Sancho op een ezel rijdt vergeet en die grote kwade reuzen wel verdacht veel op windmolens lijken, … dat vergeten we even!

Iedereen is welkom op 8 mei om 10u in Zaal Het Park te Genk om Thijs en drie medestudenten, waaronder Quirijn Jammaer, aan het werk te zien op hun open examen.

Liessa Depotter

Liessa Depotter

Laat een berichtje achter

Harmonie Bierbeek

Door zichzelf regelmatig heruit te vinden en voort te bouwen op zijn sterktes, tracht de harmonie een bloeiende vereniging te blijven. Hierbij wordt ieder jaar een gevarieerd en uitdagende programma aangeboden en vormt de harmonie een inclusieve vereniging van muzikanten, vrijwilligers en sympathisanten.

Recent Nieuws

Uit de bestuurskamer – 2022-Q3

De muzikanten krijgen sinds de start van het nieuwe jaar wekelijks een nieuwsflits op maandag met alle belangrijke updates. Maar ook jullie willen we op de hoogte houden van de belangrijkste nieuwtjes uit de bestuurskamer.

Zo zijn er in het bestuur wijzigingen doorgevoerd, sloten nieuwe muzikanten zich aan na een open repetitiedag, kochten we nieuwe instrumenten en gaan we verder op de digitalisering. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Meer info >>

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

contact

Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

logo