Jaarmis en JAV

Jaarmis en Jaarlijkse Algemene Vergadering

Januari 2022. Het corona beestje is nog niet uitgewoed en dus moeten we onze tradities een beetje aanpassen. Rond de feestdag van onze patroonheilige Sint-Hilarius op 13 januari de misviering opluisteren en de officiële Jaarlijkse algemene vergadering houden is zo een traditie. De misviering muzikaal opluisteren met de hele harmonie kon nog niet, maar in tegenstelling tot vorig jaar mocht de viering wel doorgaan. Een klein groepje muzikanten met Joris, Anneke, Stijn, Wim en Jasper zorgde toch voor wat live blaasmuziek. Heel wat muzikanten kwamen naar de kerk waar we speciaal de leden en muzikanten herdachten van wie we de afgelopen twee jaar afscheid moesten nemen. Na de misviering konden we nog wat napraten en samen een glas drinken, coronaproof in de open lucht met enkele vuurkorven om ons warm te houden op deze kille en druilerige januari ochtend..

 

Februari 2022. De jaarlijkse algemene vergadering werd met een maand uitgesteld en ook hier gingen we creatief aan de slag om het concept om te buigen naar een coronaproof evenement.

De vergadering ging door in de Borre zodat we genoeg afstand konden houden, en Michaël en Cedrik het grote podium ter beschikking hadden om hun presentatie te doen. We kregen een overzicht van de activiteiten, Liesbeth P. gaf ons een overzicht van de inkomsten en uitgaven in de wat atypische coronaperiode, en bestuursleden werden verkozen en herkozen. Het bestuur nam afscheid van Stijn W. en verwelkomde als nieuw bestuurslid Simon Bekaert. Ten slotte volgde waar iedereen zeer benieuwd naar was: het nieuwe logo en de nieuwe website werden voorgesteld. Na 20 jaar vond het bestuur het tijd om het stof af te blazen van het oude logo, en onze vaste grafische ontwerpster Erika maakte er weer iets heel moois van. Alle muzikanten kregen een pin met het nieuwe logo, en voor de die hards zijn er zelfs manchetknopen te verkrijgen. De vele maanden zonder repetities en concerten waren dan weer de gelegenheid voor Cedrik P. om een volledig vernieuwde website te maken, met hulp van Cedric H., Griet en Simon Bekaert. Ondertussen sloten ook al Liessa en Felix zich aan bij het website team, om de website te blijven voorzien van nieuws, foto’s en artikels.
Na het officiële gedeelte van de JAV was er dit jaar in plaats van een receptie een optreden voorzien. Voor sommigen een eerste kennismaking, voor anderen een blij weerzien.
Het trio Kwart voor Vrijdag is een eigenzinnige cabaret/muziektheatergroep, bestaande uit ‘onze’ Simon Bruyninckx, en zijn vroegere medestudenten Roeland Aerts en Tom Daeleman. De drie muzikanten wagen zich afwisselend aan zang, piano, percussie, gitaar, contrabas, trompet, piano. Hun Nederlandstalige nummers worden aan elkaar gepraat met de nodige -dixit de jeugd- ‘midlife humor’. Na een tijdlang toeren met hun zaalshow ‘Geen gezicht’ hebben de drie tijdens de corona maanden hard gewerkt aan nieuw materiaal. Wij werden dan ook het ideale try-out publiek voor een aantal nieuwe songs, afgewisseld met oude succesnummers als ‘Goed genoeg’ en ‘Dansersbenen’. Die konden we helaas nog niet uitproberen, maar het deed deugd om weer eens samen te zijn met het vooruitzicht om binnenkort weer wekelijks te kunnen repeteren samen.

Griet Lemmens

Griet Lemmens

Laat een berichtje achter

Harmonie Bierbeek

Door zichzelf regelmatig heruit te vinden en voort te bouwen op zijn sterktes, tracht de harmonie een bloeiende vereniging te blijven. Hierbij wordt ieder jaar een gevarieerd en uitdagende programma aangeboden en vormt de harmonie een inclusieve vereniging van muzikanten, vrijwilligers en sympathisanten.

Recent Nieuws

Op reis naar Frankrijk: 1978

Jean-Paul hield vanaf de start bij zijn harmonie een uitgebreid logboek/dagboek bij. Geregeld duiken we zo terug in de rijke geschiedenis van de harmonie.
Herken jij de muzikanten in het dorpje Any in Frankrijk?

Meer info >>

150 jaar K.H.Vossem’s Voerezonen

Op 15 mei zijn we uitgenodigd om een optreden te verzorgen tijdens het feestweekend van de K.H.Vossem’s Voerezonen. In dit artikel kan je lezen wat er allemaal staat te gebeuren tijdens dit jubileumweekend.

Meer info >>

Samen op avontuur

Sinds februari staat Thijs Boehme niet alleen op zondag op het dirigeerpodium maar ook regelmatig eens op vrijdag om te werken aan het stuk “The Quest” van Robert. W. Smith. Wie is Thijs weer en wat heeft hij te maken met windmolens? Lees dit hier.

Meer info >>

Uit de bestuurskamer – april/2022

Om onze leden beter op de hoogte te houden van de dagelijkse werking van onze Harmonie, gaan we terug op regelmatige basis wat korte, belangrijke updates uit de bestuurskamer vermelden. Hierbij de eerste digitale editie! O.a familiefeest, zomerstop, zomeruitstap, leden- en instrumentenbeheer komen hier aan bod.

Meer info >>

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  E-mail

  bestuur@harmoniebierbeek.be

  E-mail

  bestuur@harmoniebierbeek.be

  Rekening

  BE39 3300 1211 1819 BIC: BBRUBEBB

  bellen?

  ( +32) 495 70 38 66

  contact

  Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

  logo