Het Transport

Woensdag 21 september 2022 is Cyriel Janssens overladen. Cyriel was vroeger 1ste trompet bij onze zustervereniging De Eendracht. Het zou een dikke prof geworden zijn, als hij niet zo een hekel aan de schoolbanken had. Op latere leeftijd is Cyriel bij onze harmonie komen spelen. (Pensioenleeftijd)

Toen het wat slechter begon te gaan met zijn gezondheid, is hij gestopt met spelen. Maar hij is echter steeds fan en lid van de harmonie gebleven. In 2009 lag Cyriel in het hospitaal toen zijn kleinzoon, Cedric Symaeys, hem kwam zeggen dat hij mee mocht spelen in de jeugdharmonie. De tranen rolden van Cyriels wangen van fierheid en contentement.

Waarom vertel ik u dit alles?

Wel, onze eerste aanhangwagen van de harmonie was een schenking van Cyriel. De kar, waar hij jaren zijn kalk en cement mee had vervoerd, had hij niet meer nodig nu hij met pensioen was. Voordien moest iedereen zijn eigen instrument meenemen als we ergens moesten gaan spelen. Ook het slagwerk.

In de begintijd van de harmonie bestond het slagwerk slechts uit een grote en kleine trom. In de periode onder Tony Van Aerschot kwam daar verandering in. Er werden twee Hudson Pauken, een drumstel en later een concert basdrum aan het slagwerk toegevoegd. Om dat op verplaatsing mee te krijgen was er gespecialiseerd vervoer nodig. Wie anders dan Jeanke de melkboer had zo een overdekte aanhangwagen? Hij was onze eerste vrachter bij concerten en verplaatsingen. Later heeft Tony zelf een gesloten aanhangwagen gekocht. Maar toen Tony in 1995 stopte als voorzitter en als spelende muzikant, zat de harmonie zonder transportmiddel. Je kan dus al raden hoe opgelucht we waren met de aanhangwagen van Cyriel.

De kar kon 1000kg laden en was keuringsvrij. Alleen moest er nog een gesloten bak op komen! Daarom werd de aanhangwagen volledig gedemonteerd en op maat van de toenmalige behoeften van onze harmonie terug opgebouwd tot een gesloten geheel. De Bob de Bouwer van Dienst was de kersverse voorzitter toen en de ombouwkosten bedroegen €757.

Helaas bleef de harmonie maar groeien (3 pedaal Pauken, 2 bakken met lessenaars enz.). In 2010 was de aanhangwagen versleten en te klein geworden. Renoveren of een nieuwe? De harmonie die toen beter bij kas zat opteerde voor een nieuwe. Een grote dubbelasser. Helaas voor de harmonie begint ook deze weer te klein te worden voor onze huidige behoeften. Zo hebben we intussen ook een extra klokkenspel, al 5 pauken, een extra marimba en recent ook nog een gloednieuwe vibrafoon. Misschien als volgende aankoop sparen voor een ruime bestelwagen???

Jean-Paul G

Jean-Paul G

Laat een berichtje achter

Harmonie Bierbeek

Door zichzelf regelmatig heruit te vinden en voort te bouwen op zijn sterktes, tracht de harmonie een bloeiende vereniging te blijven. Hierbij wordt ieder jaar een gevarieerd en uitdagende programma aangeboden en vormt de harmonie een inclusieve vereniging van muzikanten, vrijwilligers en sympathisanten.

Recent Nieuws

Sint-Hilariuskerk - Bierbeek

Misviering + JAV

Zondag 15 januari luisteren we de hoogmis op om onze overledenen te herdenken en vieren daarna onze naamdag tijdens de JAV. Meer info volgt nog.

Meer info >>

Uit de bestuurskamer – 2022-Q3

De muzikanten krijgen sinds de start van het nieuwe jaar wekelijks een nieuwsflits op maandag met alle belangrijke updates. Maar ook jullie willen we op de hoogte houden van de belangrijkste nieuwtjes uit de bestuurskamer.

Zo zijn er in het bestuur wijzigingen doorgevoerd, sloten nieuwe muzikanten zich aan na een open repetitiedag, kochten we nieuwe instrumenten en gaan we verder op de digitalisering. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Meer info >>

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

  Inschrijven voor nieuwsbrief

  E-mail

  bestuur@harmoniebierbeek.be

  E-mail

  bestuur@harmoniebierbeek.be

  Rekening

  BE39 3300 1211 1819 BIC: BBRUBEBB

  bellen?

  ( +32) 495 70 38 66

  contact

  Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

  logo