Familiedag 2022

Het zonnetje schijnt, de bloemen fleuren en de bijtjes zoemen… De eerste genodigden arriveren aan de Fleurderij, niet om bloemen te plukken maar om een aperitiefglaasje met eetbare bloem te ontvangen. Het thema van deze familiedag is meteen ook duidelijk: bloemen. Die avond zal namelijk ook het bloemenconcert doorgaan, een onderdeel van een overkoepelende activiteit van de borre.

Maar eerst: familiedag.

Na de receptie kan iedereen aanschuiven aan het buffet, een uitgebreid aanbod zorgt ervoor dat niemand met honger van tafel moet gaan. Ook de barbecue vleesjes smaken naar meer. Een ijsje als dessert doet de maag helemaal exploderen.

De achtergrondmuziek zorgt voor de nodige sfeer en er zijn nog enkele leuke activiteiten voorzien. Zo kunnen de jongsten (en de muzikanten die zich nog jong voelen) een treinritje maken door de boomgaard. Machinist Kamiel zorgt ervoor dat iedereen terug veilig wordt afgezet. Ook kubben, frisbee en beachtennis behoren tot de mogelijkheden. Veel muzikanten nemen een shift op en ook de jeugd draagt meer dan een steentje bij. Fijn om hen zo enthousiast te zien helpen!

Doorheen de dag is er de mogelijkheid om een quiz te maken via de smartphone/computer. Wie die quiz graag nog eens speelt kan surfen naar www.kahoot.it en daar volgende pincode invoeren: 02585664.

Er wordt ook een mooie natuurwandeling gemaakt in de buurt want hoe we het ook draaien of keren: ons Bierbeek blijft een mooie gemeente!
Het is een stralende zomerdag, de acrobaten (een act geregeld door de borre) beginnen hun toestellen klaar te zetten en wij beginnen ons voor te bereiden op het bloemenconcert. We hebben er goesting in!
Totdat…
Gietende regen! Gelukkig hebben we een tent voorzien maar helaas valt de acrobatenact letterlijk in het water want de veiligheid van de hoogtekunstenaars kan niet meer gegarandeerd worden. Ook op andere plaatsen horen we dat de acts afgelast worden. Maar wij, de muzikanten van Bierbeek, geven nooit zomaar op! We installeren ons in de voorziene stertent, het publiek zit droog in de andere tent en wanneer de eerste noten van de Bloemenwals door lucht schallen stopt de regen. Het publiek geniet en krijgt daarna ook nog een extra optreden van jeugdkoor KOMA dat dankbaar van onze tenten gebruik maakt.

De opkuis achteraf gaat vlot en we belonen onszelf met een fuif in de borre.
Dankjewel aan alle aanwezigen, helpers en supporters. Wij kijken alvast uit naar onze volgende familiedag (zaterdag 24/06/2023).

Simon Bekaert

Simon Bekaert

Laat een berichtje achter

Harmonie Bierbeek

Door zichzelf regelmatig heruit te vinden en voort te bouwen op zijn sterktes, tracht de harmonie een bloeiende vereniging te blijven. Hierbij wordt ieder jaar een gevarieerd en uitdagende programma aangeboden en vormt de harmonie een inclusieve vereniging van muzikanten, vrijwilligers en sympathisanten.

Recent Nieuws

Uit de bestuurskamer – 2022-Q3

De muzikanten krijgen sinds de start van het nieuwe jaar wekelijks een nieuwsflits op maandag met alle belangrijke updates. Maar ook jullie willen we op de hoogte houden van de belangrijkste nieuwtjes uit de bestuurskamer.

Zo zijn er in het bestuur wijzigingen doorgevoerd, sloten nieuwe muzikanten zich aan na een open repetitiedag, kochten we nieuwe instrumenten en gaan we verder op de digitalisering. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Meer info >>

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

contact

Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

logo