Afscheid Conny Maaskant

Conny Maaskant

Ex klarinettiste, moeder van Monique Van Boom

1997, 14 en 15 december

In ons herfstconcert Classic for millions, speelden niet alleen violen mee, maar stond er ook een gemengd koor op het podium: Il Tempo van Boutersem. Een van de alten in dat koor was Conny.
De familie Van Boom, van Nederlandse herkomst, hadden zich in Bierbeek komen vestigen in de Opvelpsestraat. Conny haar zoon koos als hobby voor voetbal en dochter Monique voor muziek.

1998

In het jaar 1998 startte de harmonie met een cursus notenleer voor volwassenen in de Borre.
Ik gaf iedere woensdagavond les aan drie mannen en vier vrouwen. Alfred, Leo, Henry, Anny, Roza, Ria en Conny. Van die zeven zijn er na vier jaar twee in het orkest geraakt. Henry op euphonium en ja, Conny, op klarinet.

2002

Op de lijst van muzikanten van het herfstconcert, Storie di tutti i giorni, zien we Conny bij de klarinetten samen met onder andere haar dochter Monique.
Voor zij die dat herfstconcert nog herinneren, het reuze sprookjesboek, waar de presentator Armand Evers uit voor las, was van de hand van Conny. Conny was er altijd graag bij en zat om geen grap verlegen tijdens de herhalingen. Ze wist er de sfeer in te houden bij de derde klarinetten. Vraag het maar aan Rik Pieraerts, Liesbeth Paulus of Bart Spiessens. Monique, haar oogappel, is professionele muzikante geworden en dirigente van het gemengd jongvolwassen koor Organum uit Heverlee.

2013

Het herfstconcert van 2013, Hilarius-Borrealis, was voor mij een van de mooiste concerten in mijn lange loopbaan bij de harmonie. Het was een dubbel concert, samen met het koor van Monique. De gelukkigste vrouw op die twee avonden was zonder enige twijfel Conny.

Afscheid

Ze is, tot in 2017, in onze harmonie gebleven als derde klarinet. Ook hierna konden kwam ze nog langs op een concert of activiteit. Conny, een vrolijke madam, maar wel met een Hollandse, nuchtere kijk op het leven.

Dank U Conny, voor de jaren die we U, zowel naast als in de harmonie, mochten kennen!

Geysens Jean-Paul, een vriend

Jean-Paul G

Op reis naar Frankrijk: 1978

Jean-Paul hield vanaf de start bij zijn harmonie een uitgebreid logboek/dagboek bij. Geregeld duiken we zo terug in de rijke geschiedenis van de harmonie.
Herken jij de muzikanten in het dorpje Any in Frankrijk?

150 jaar K.H.Vossem’s Voerezonen

Op 15 mei zijn we uitgenodigd om een optreden te verzorgen tijdens het feestweekend van de K.H.Vossem’s Voerezonen. In dit artikel kan je lezen wat er allemaal staat te gebeuren tijdens dit jubileumweekend.

Jaarmis en JAV

Geen repetities in januari en februari, gelukkig konden we wel samen komen voor de jaarmis van St.-Hilarius en met een klein beetje uitstel voor een aangepast JAV

Samen op avontuur

Sinds februari staat Thijs Boehme niet alleen op zondag op het dirigeerpodium maar ook regelmatig eens op vrijdag om te werken aan het stuk “The Quest” van Robert. W. Smith. Wie is Thijs weer en wat heeft hij te maken met windmolens? Lees dit hier.

Uit de bestuurskamer – april/2022

Om onze leden beter op de hoogte te houden van de dagelijkse werking van onze Harmonie, gaan we terug op regelmatige basis wat korte, belangrijke updates uit de bestuurskamer vermelden. Hierbij de eerste digitale editie! O.a familiefeest, zomerstop, zomeruitstap, leden- en instrumentenbeheer komen hier aan bod.