150 jaar K.H.Vossem’s Voerezonen

Terwijl wij ijverig aan het repeteren zijn voor ons concert in Vossem zitten de Voerezonen in de laatste rechte lijn naar hun feestweekend. Wat valt er daar eigenlijk te vieren en hoe gaan ze dat doen?

In 2022 viert de Koninklijke Harmonie Vossem’s Voerezonen haar 150e verjaardag.  Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren zij een heus feestweekend op 13-14-15 mei. Het belooft een groot volksfeest te worden, met veel vanzelfsprekend veel muziek, maar ook aan honger en dorst wordt er gedacht.

Het weekend wordt feestelijk geopend door een rondgang in het dorp. De harmonie wordt daarbij naar goede gewoonte begeleid door haar eigen reus. Naar aanleiding van dit jubileum liet de harmonie een nieuwe reus bouwen, Jokke. Op vrijdag 13 mei zal “Jokke” voor de eerste keer meelopen. Zijn komst wordt gevierd met een doop en babyborrel. Later op de avond is er een optreden van Lady Cherilynne & The Lockdown Queens die voor de gelegenheid een show brengen als “The foxy ladies”. De avond wordt afgesloten door DJ Spiritius Pfaff.

De muzikanten van Sint Hilarius zullen deze eerste avond helaas niet kunnen bijwonen want zij zitten dan op de generale repetitie voor het concert van zondag …

Op zaterdag gaat het feest verder met een workshop muziekinitiatie en body percussion voor kinderen en nog enkele muzikale optredens. Als klap op de vuurpijl is er ‘s avonds een Galaconcert van de K.H. Vossem’s Voerezonen in samenwerking met hun toneelploeg “1 op scène”. Terwijl je bekomt van dit prachtige concert kan je daarna nog een optreden van De Romeo’s meepikken. De avond wordt opnieuw afgesloten door DJ Spiritius Pfaff.

Vossem optrede

Zondag belooft opnieuw een boeiende muzikale dag te worden. De Voerezonen nodigen voor die dag verschillende bevriende muziekverenigingen uit om de dag op te luisteren. Om 11u speelt K.H. De Verbroedering uit Erps-Kwerps.  Tijdens de middag is er een familie BBQ, waarvoor je op voorhand kan inschrijven.  Om 15u30 spelen wij ons concert. Daarna volgt er een optreden van Brassband Willebroek om 17u. Het feestweekend wordt vanaf 19u afgesloten door een optreden van het ons bekende Bö Bö Blech.

Wie graag meer info naleest over de optredens of zich wil inschrijven voor de familiebbq op zondag kijkt best op de facebookpagina van K.H. Vossem’s Voerezonen of op www.vossemsvoerezonen.be .

Liesbeth L.

Op reis naar Frankrijk: 1978

Jean-Paul hield vanaf de start bij zijn harmonie een uitgebreid logboek/dagboek bij. Geregeld duiken we zo terug in de rijke geschiedenis van de harmonie.
Herken jij de muzikanten in het dorpje Any in Frankrijk?

Jaarmis en JAV

Geen repetities in januari en februari, gelukkig konden we wel samen komen voor de jaarmis van St.-Hilarius en met een klein beetje uitstel voor een aangepast JAV

Samen op avontuur

Sinds februari staat Thijs Boehme niet alleen op zondag op het dirigeerpodium maar ook regelmatig eens op vrijdag om te werken aan het stuk “The Quest” van Robert. W. Smith. Wie is Thijs weer en wat heeft hij te maken met windmolens? Lees dit hier.

Uit de bestuurskamer – april/2022

Om onze leden beter op de hoogte te houden van de dagelijkse werking van onze Harmonie, gaan we terug op regelmatige basis wat korte, belangrijke updates uit de bestuurskamer vermelden. Hierbij de eerste digitale editie! O.a familiefeest, zomerstop, zomeruitstap, leden- en instrumentenbeheer komen hier aan bod.