Thijs Boehme

Dirigent bij Bierbeek sinds 2021

Persoonlijke carriere

Thijs Boehme (º1993) groeide op als jongste zoon in een zeer muzikale familie in Nieuwpoort.
Aan StAPwest, de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek te Veurne, volgde hij muziekles en leerde piano. 
Op zijn 11de startte hij ook met altsaxofoon en ging kort daarna meespelen in twee lokale harmonieën van Nieuwpoort.
Op zijn 17de speelde Thijs als vast lid in de Koninklijke Stadsharmonie Oostende en begon hij lessen te volgen voor een derde instrument, hoorn. 
Toen hij 18 was, studeerde Thijs af voor piano en saxofoon, en vervolledigde later zijn studies hoorn aan het SLAC/Conservatorium in Leuven.

Voor zijn hogere studies startte Thijs niet eerst verder in de muziek, maar begon aan de studies burgerlijk ingenieur.
In 2016 studeerde hij af als burgerlijk ingenieur in de nanowetenschappen en nanotechnologie met een Joint Master Degree aan de KU Leuven en Chalmers University of Technology.
In 2018 besloot Thijs dat het tijd was om zijn muzikale ervaring verder uit te breiden en startte een opleiding hafabra-directie bij Kevin Houben aan de academie in Genk.
Samen met de Koninklijke Harmonie Sint-Hilarius Bierbeek legde hij succesvol zijn examen af in 2022 en behaalde daarmee zijn vierde academie-diploma.
 
Daarmee houdt Thijs het niet voor bekeken, want enkele maanden later is hij begonnen aan de bachelor hafabra-directie aan de LUCA School of Arts (campus Lemmens) bij Ivan Meylemans en Kevin Houben.
 

Realisaties

Sinds 2021 is Thijs de dirigent van de Jeugdharmonie Bierbeek.
Daarnaast is hij vaste hoornist bij de “grote” harmonie en Conforte Symphonic en wordt ook geregeld gevraagd als versterkende muzikant bij zowel harmonie- als symfonieorkest op saxofoon, hoorn of zelfs slagwerk, of voor pianobegeleiding bij koor.
Ook achter pen en papier is hij te vinden, want Thijs schreef reeds verschillende arrangementen voor de partyband van het Arenbergorkest en voor symfonieorkest in opdracht van Amaj en het Arenbergorkest.
 

© 2021 Harmonie Sint HIlarius Bierbeek

Leden gedeelte

De muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes ertussen

contact

Neem contact op om je foto’s te kunnen delen

logo