Sinds 1877: De Koninklijke Harmonie Sint Hilarius uit Bierbeek

Het grote orkest van de Koninklijke Harmonie Sint Hilarius uit Bierbeek (Vlaams-Brabant) bestaat uit meer dan 70 muzikanten: houtblazers, koperblazers en slagwerkers van 7 tot 77 jaar.
Het repertoire laat muzikanten en publiek toe te genieten van verschillende muziekgenres: marsen, populair, klassiek, musical enz.

Dirigent

Sinds december 2015 staat de K.H. Sint Hilarius onder de leiding van Jan Mertens. Jan is van opleiding een fluitist/piccolo, maar heeft tijdens zijn carrière nog heel wat andere dingen aan zijn palmares toegevoegd. Meer info vind je hier

Repetitie

Elke vrijdagavond van 20u tot 22u, behalve in de maand juli, is er repetitie in het patronaat, een zaaltje naast de parochiekerk van Bierbeek. Na de repetitie trakteert de vereniging met één gratis drankje.

Ledentijdschrift

Om de 3 maanden (januari, april, juli en oktober) verschijnt ons tijdschrift "Harmonieuze Hilariteiten" met een overzicht van wat geweest is en toelichtingen bij wat nog komen gaat.

Uniform

Voor optredens is elke muzikant in uniform: een zwart gilet met opgestikt logo (ter beschikking gesteld door de harmonie), een wit hemd, zwarte broek/rok, zwarte kousen en zwarte schoenen.

Werkgroepen

Dankzij de enthousiaste extramuzikale inzet van vele leden worden logistieke problemen in een handomdraai opgelost en kunnen nieuwe en bestaande initiatieven het licht zien: meer dan de helft van de muzikanten is spontaan actief op deze vlakken.

Patroonheilige

De harmonie is genoemd naar Sint Hilarius (315-368), bisschop van Poitiers, kerkleraar en stichter van het eerste klooster in Frankrijk. Zijn voorspraak wordt ingeroepen tegen reuma en veeziekten, alsmede tegen slangen en slangenbeten. Zijn naamdag valt op 14 januari. De bijbehorende weerspreuk: "Een zonnetje op Sint Hilariusdag? Haal maar hout voor de winter voor de dag."

Wat we zoal doen

Elk jaar organiseert of neemt de harmonie deel aan een aantal activiteiten. In augustus is er Bremt kermis en de parochiefeesten. In september is er de stoet van de jaartallen in Leuven en elke 4 jaar het provinciaal tornooi. In oktober is er het repetitieweekend en in november het herfstconcert. Begin januari is er de algemene vergadering met feestmaaltijd. In de lente organiseren we een eigen lenteconcert. In mei treden we op tijdens de Pinksterfeesten in Lovenjoel en de week na Pinksteren is het Bierbeek kermis. Eind juni is er ons familiefeest en in juli zijn er geen repetities.

Rekeningnummer

Voor zij die het nodig zouden hebben, hierbij ons rekeningnummer voor stortingen allerhande:
IBAN: BE39 3300 1211 1819
BIC: BBRUBEBB